Navigatie Link overslaanStart » Overlijdensrisico verzekering » Overlijdensrisicoverzekering ter afdekking van een hypotheek

Overlijdensrisicoverzekering

Ter afdekking van uw hypotheeklast

Overlijdensrisicoverzekering hypotheek

Waarom zou u uw hypotheekschuld afdekken?


Bij het aangaan van een hypotheek, is het hypotheekbedrag in veel gevallen hoger dan de waarde van de gekochte woning. Een reden daarvoor is dat de kosten van de aankoop vaak meegefinancierd worden in de hypotheek. Dit betekent dat ook de hypotheekverstrekker risico loopt als uw inkomenssituatie ingrijpend veranderd. Mocht u in het ergste geval de hypotheeklasten niet meer kunnen betalen, dan heeft de hypotheekverstrekker het recht uw woning te verkopen. Als de verkoopwaarde lager ligt dan het hypotheekbedrag, kan dit zeer nadelig zijn voor de hypotheekverstrekker.

Aangezien een dergelijk scenario zich voor zou kunnen doen in het geval van overlijden, eisen de meeste hypotheekverstrekkers dat u een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Hierbij hoeft meestal niet het volledige hypotheekbedrag afgedekt te worden. Bij de meeste hypotheekverstrekkers dient het bedrag dat geleend wordt boven de 75% van de executiewaarde van de woning te worden afgedekt.

De hypotheekverstrekker zal tevens eisen dat de overlijdensrisicoverzekering verpand wordt. Dit houdt in dat zij bij eventueel overlijden het recht hebben om de uitkering van de verzekering te gebruiken voor het aflossen van uw hypotheek. Dit overlegt de hypotheekverstrekker echter in de meeste gevallen met uw nabestaanden.

 

Premie vergelijken

Button overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering button