Navigatie Link overslaanStart » Overlijdensrisico verzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering online afsluiten


Via onze internetsite kunt u op een snelle en eenvoudige wijze direct de premie voor uw overlijdensrisicoverzekering berekenen.

Wij vergelijken premies bij een groot aantal verschillende maatschappijen. Zo zijn wij een van de goedkoopste aanbieders voor overlijdensrisicoverzekeringen. Polisvoorwaarden zijn ook online te bekijken. Handig als u nog iets wilt nalezen.

Twijfelt u of heeft u nog vragen? Maak dan kennis met onze klantenservice.

Soorten overlijdensrisicoverzekeringen


Risicoverzekering gelijkblijvend

Het verzekerde bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie voor deze risicoverzekering blijft ook de gehele verzekeringsperiode gelijk.
 

Risicoverzekering annuïtair dalend

Het verzekerde bedrag daalt tijdens de looptijd aan de hand van het gekozen annuïteitspercentage. In de eerste jaren van de verzekering daalt het verzekerde bedrag nauwelijks. Aan het einde van de verzekerings periode neemt het verzekerd kapitaal sterk af en staat het verzekerde bedrag uiteindelijk op nul euro.
 

Risicoverzekering lineair dalend

Het verzekerde kapitaal daalt ieder jaar met een vast bedrag. Uiteindelijk zal het verzekerd bedrag exact op nul euro uitkomen. 

Wat is een
overlijdensrisicoverzekering?


Een overlijdensrisicoverzekering keert een van te voren afgesproken bedrag uit mocht verzekerde binnen de looptijd van de risicoverzekering komen te overlijden.
Het bedrag wordt uitgekeerd aan de persoon die is aangewezen op de polis, ook wel de begunstigde genoemd.

Levensverzekering.com biedt u drie verschillende soorten overlijdensrisico verzekeringen aan.  

Is een dekking voor het overlijdensrisico nodig?


Kijk naar uw persoonlijke omstandigheden. Vrijwel iedereen heeft persoonlijke verplichtingen, zeker de kostwinners.
Bedenk dan wat er financieel gebeurt indien de kostwinner(s) onverhoopt komt te overlijden? Verstandig is het om een bedrag te verzekeren waarbij de rest van het gezin financieel verder kan.

Vaak geldt bij het afsluiten van een hypotheek een verplichting om een overlijdensrisico verzekering te nemen. U bent meestal volledig vrij in waar u de overlijdensrisicoverzekering afsluit.

Lees meer: overlijdensrisicoverzekering voor een hypotheek.